De moderne oplossing: woordjes en zinnetjes leren op de computer. Er zijn inmiddels veel websites waar je kan oefenen met vreemde woordjes. De meeste sites hebben al woordenlijsten, je kan ook lijsten toevoegen en bewerken.

Het grote voordeel van deze techniek is dat de woorden herhaald worden tot deze goed kent. De foute woordjes komen vaker langs dan de andere woorden, net zolang tot je ze wel weet! De herhaling zorgt ervoor dat de woordjes niet snel vergeten worden.

Een ander voordeel is dat de woorden precies goed geschreven moeten zijn. Het antwoord wordt meteen gecontroleerd Heb je een letter verkeerd gespeld of ben je een accent vergeten, zal dit meteen worden opgemerkt. Zo kun je direct het woord goed in je hoofd zetten!

De bekendste website op een rijtje:

Automatische planning

Een aantal sites, zoals Quizlet en www.woordenleren.nl, maken een planning voor je. Je hoeft alleen maar aan te geven welke woordenlijsten je op welke dag moet hebben geleerd, en wanneer je wilt beginnen. Het houdt ook in de gaten of je de geleerde woorden nog wel kent. Als je elke dag oefent dan weet je zeker dat je alle woorden kent op de toets.

Een vreemde taal is voor iemand slechts te beheersen door die ofwel bewust te leren – bijvoorbeeld op school, door een taalcursus of autodidactisch – ofwel spelenderwijs in een vreemde taalomgeving aan te leren.
Bron:
Wikipedia

Meer over het leren van een vreemde taal: