Mensen met een auditieve leerstijl praten vaak in zichzelf. Ze herinneren zich dingen door bepaalde procedures, stappen en volgorde. Ze houden ervan informatie gepresenteerd te krijgen in grafieken en tabellen.

Op school zijn auditief sterke leerlingen erg in het voordeel! Veel docenten geven auditief les. Gelukkig wordt dit steeds vaker ondersteund met visueel ondersteunend materiaal en wordt er ook steeds meer concreet gemaakt.

Maak de lesstof hoorbaar!

De lesstof komt extra duidelijk binnen als er geluid gebruikt wordt. Ondersteund met beeld en beweging geeft dit het beste resultaat.

Dit kun je doen door de tekst uit een studieboek voor te lezen of er met anderen over in gesprek te gaan. Films met geluid kijken is ook een prima methode. Het gebruik van geluid maakt dat het geleerde makkelijk terug te halen is, bijvoorbeeld door te denken aan het gesprek met een docent.

Het gebruik van achtergrondmuziek helpt vaak bij het leren. Zorg voor een rustige ruimte zonder last hebt van ruis, herrie of andere hinderlijke geluiden.

Wat zeggen ze?

Iemand die het liefste luistert gebruikt vaak de termen denken, begrijpen, overwegen. Uitspraken die je ook vaak hoort:
  • Moet je eens horen…
  • Daar hoor ik van op…
  • Ik heb het niet gehoord,,,
  • Ik dacht iets anders te horen…