Reflex in Beeld

Een aantal jaren geleden heb ik Praktijk Ik Leer in Beelden omgedoopt in Reflex in Beeld. Dat kwam voornamelijk door een nieuwe manier van werken. Tegelijk met het benadrukken van de sterke kanten van het beelddenken vind ik het belangrijk ook te werken aan de valkuilen.

Dit doe ik door middel van reflexintegratie. Een mooie, effectieve manier om de hogere vaardigheden zoals bijvoorbeeld de samenwerking tussen de beide hersenhelften te bevorderen. Je kunt er alles over lezen op de website van Reflex in Beeld.

Omdat ik in de loop der jaren veel bruikbare informatie heb verzameld op déze website, houd ik deze voorlopig nog in de lucht.

Bel of mail gerust voor meer informatie. Tijdens afspraken neem ik de telefoon niet op. Als je me een mailtje stuurt (of beter nog: een Whatsapp bericht) dan bel ik je zo snel mogelijk terug.

Over het traject:

Het kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend. Als het een kind betreft dan kom je natuurlijk samen!

In het gesprek kijken we samen waar de uitdagingen zich voordoen en wat het kind nodig heeft. Natuurlijk ook naar wat er wél goed gaat; omdat kinderen veiligheid en vertrouwen nodig hebben om tot leren te kunnen komen.

Naar aanleiding van dit gesprek beslissen we of we iets voor elkaar kunnen betekenen. De mening van het kind is hierin érg belangrijk! Dit hoeft uiteraard niet direct beslist te worden, soms moeten dingen even landen.

Alle afspraken lopen via mijn andere website www.reflexinbeeld.nl. Daar kun je in de online agenda een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek!

Gemiddeld werk ik 6 sessies met een kind, soms wat meer, soms wat minder.  

De sessies zijn naar keuze eens per twee of drie weken. Minder vaak afspreken kan ook, maar dan moet er thuis wel wat meer geoefend worden.

Een veilig gevoel staat voorop, dus tijdens het werken is er ook tijd voor gezelligheid, wat lekkers en een glas limonade. Daarom neem ik iedere sessie ruim de tijd; afhankelijk van wat je kind aankan zijn we ongeveer anderhalf uur bezig.

Na een sessie krijg je een aantal oefeningen mee naar huis waar aan gewerkt kan worden (maximaal 10 minuten per dag, 3 of 4 keer in de week). Deze oefeningen zijn niet verplicht, maar zorgen er wel voor dat het hele proces sneller verloopt.

De samenwerking met ouders vind ik erg belangrijk. Als ouder ken je je kind het beste; ik vind het fijn als ouders bij de sessie blijven omdat een zo veilig mogelijke omgeving voor het kind te creëren.

De feedback van kind en ouder zijn ook belangrijk; samen zie je meer dan alleen!

Tarieven:

Kennismakingsgesprek1,5 uurGratis
SessieOngeveer 1,5 uur€ 115

Reflex in BeeldIk Leer in Beelden
Monique Huizen
Uitweg 9 – 3481 BB Harmelen
monique@reflexinbeeld.nl
06-47588770 (liefst via Whatsapp)

Wil je wat meer over me weten?
Ik heb een aantal blogs geschreven. Je kunt ze hier lezen.