De training ‘Ik leer anders’ is nu ook verkrijgbaar als praktisch werkboek.

Stap voor stap worden de theorie van het beelddenken en deze nieuwe leermethode uitgelegd. Het werkboek is voorzien van vele voorbeelden en foto’s.

Het werkboek wordt gebruikt tijdens sessies. Ook kan het boek los besteld worden.

Inhoud werkboek ‘Ik leer anders’

Al het lesmateriaal staat overzichtelijk in het werkboek. De training Ik leer anders is in eerste instantie geschreven voor leerlingen in het basisonderwijs. Met het werkboek kunnen kinderen worden geholpen met de volgende leerproblemen:

  • Informatie op juiste manier ordenen, opslaan en onthouden.
  • Taal: het alfabet, woordbeelden opslaan, woordpakketten groep 3 t/m 8.
  • Lezen: lege woorden visueel opslaan, leesletters oefenen, lezen met de leespijl.
  • Cijfers: cijferveld, tafels en het automatiseren van sommen.
  • Klokkijken: analoog.

Het werkboek telt 60 full-colour pagina’s. Hieronder zie je een aantal voorbeelden:

Voor ouders met ervaring

Ouders die sessies met hun zoon of dochter hebben gevolgd bij een coach, kunnen met broertjes of zusjes zelf thuis aan de slag met dit werkboek. Het werkboek is ook een handleiding voor school. In begrijpbare taal met ondersteunend beeldmateriaal worden de theorie en de techniek van deze nieuwe leermethode uitgelegd.

Voor coaches en leerkrachten

Het werkboek is geschreven voor ouders, coaches en leerkrachten die de trainingsdagen hebben gevolgd: Werken met het werkboek ‘Ik leer anders’. Met dit werkboek begeleiden zij leerlingen op school of in hun praktijk.

Zonder ervaring zelf aan de slag?

Het werkboek is in eerste instantie geschreven als lesmateriaal tijdens sessies. Eventueel kunnen ouders wel het werkboek te bestellen en zelfstandig door te werken met hun kind(eren).

Mocht dit niet het gewenste resultaat opleveren, maak dan een afspraak voor een ondersteunende sessie bij een gecertificeerde trainer. Zij hebben een opleiding gevolgd en beheersen de techniek om leerlingen te begeleiden met de leermethode ‘Ik leer anders’.

Uiteraard hoef je het werkboek niet meer te kopen als je de training gaat volgen. Ouders kunnen zelf ook de tweedaagse opleiding volgen.
Bestellen werkboek ‘Ik leer anders’

Het werkboek kan besteld worden via www.bol.com

60 pagina’s fullcolour
39 euro incl. BTW,  excl. verzendkosten.