therapie-sensitief-kindHet kan wel eens fijn zijn een steuntje in de rug te krijgen van een coach of therapeut. Voor het kind is het fijn om contact te hebben met iemand buiten het gezin of school die echt naar hem luistert.

Als je professionele hulp wilt inschakelen, zoek dan iemand die ervaring en finesse heeft met beelddenken en/of hooggevoeligheid. Reguliere technieken werken vaak niet en je zal veel minder hoeven uitleggen!

Zelf ben ik gediplomeerd kindercoach. Ik heb de training Ik leer Anders gedaan zodat ik kinderen kan leren hun talent in hun voordeel te gebruiken zodat ze het op school wat makkelijker hebben. Vaak doe ik aansluitend op het Ik Leer Anders traject een aantal sessies om het kind te helpen ben het vergroten van zijn zelfvertrouwen.

Ik weet wat het is, zelf ben ik hoogsensitief en beelddenker. Dit heeft als voordeel dat ik snel een klik heb met deze bijzondere kinderen. Het is alsof we op de juiste “frequentie” zitten.

Verder heb ik de uitdagende maar vooral dankbare taak moeder te zijn van 3 slimme, hoogsensitieve beelddenkers. Die alledrie overigens compleet verschillend zijn in hun denken en doen….