De Tijd VliegtBeelddenkers leven in een oneindige zee van tijd. Het begrip “tijd” is voor hen abstract. Hun interne klok draait vaak te snel of te langzaam (of helemaal niet).

Een tijdloos omniversum

Beelddenkers denken altijd meer tijd ter beschikking te hebben dan er  feitelijk is. Ze komen eeuwig te laat, schatten tijd verkeerd in en hebben geen idee welke dag of maand het is. Ze denken dat ze tijd genoeg hebben om alles te organiseren maar plotseling is het dan al tijd om te vertrekken. Plannen onmogelijk veel zaken op een dag. Terwijl er nog van alles moet gebeuren. Chaos alom!

Dit kan zeer uitputtend zijn; vooral voor de omgeving die zich moet aanpassen. Probeer er niet te boos om te worden, het is niet persoonlijk bedoeld; het is echt een onvermogen.

Wat kan helpen?

Voor afspraken die echt niet gemist mogen worden biedt de mobiele telefoon uitkomst (als ze die kunnen vinden). Veel kalenders zoals bijvoorbeeld Google Calendar zijn zo in te stellen dat er een dag en/of bijv. een uur voor de afspraak een berichtje wordt gestuurd.

Werken met visuele planborden, taken afbakenen en de dagindeling helder houden kan de nodige rust opleveren. Voor kleine kinderen kan je de tijd visueel maken met bijvoorbeeld een grip-op-de tijd-horloge.

Tijdens de training ‘Ik leer anders’ leer je klokkijken.

Beelddenkers hebben veel aan planborden en speciale timers.

[posts-by-tag tags=”timer” number=”99″ excerpt=”true” excerpt_filter=”false” thumbnail=”true” order=”asc”]