Een superprogramma om pictogrammen te selecteren en af te drukken. Het programma is gratis, er zijn meer dan 12000 pictogrammen om uit te kiezen; ook eigen pictogrammen kunnen toegevoegd worden. Vervolgens zijn de pictogrammen op diverse manieren af te drukken.

Wat is Picto Selector?

Picto selector is een Windows programma dat geschreven is om gemakkelijk Picto’s te selecteren en af te drukken. De 12000 picto’s komen van verschillende websites en zijn voorzien van een Nederlandse, Engelse, Franse, Spaanse en Catalaanse vertaling. Ook het programma zelf ondersteunt deze talen.

Met Picto Selector is het tijdrovende knippen, plakken en bewerken in Word verleden tijd.

Vanuit het hoofdscherm kunnen verschillende picto bladen bekeken worden en nieuwe aangemaakt. De bladen kunnen vervolgens afgedrukt worden.

Picto’s kunnen eenvoudig vanuit een lijst tussengevoegd worden, waarmee het aanpassen van bijvoorbeeld een avondritueel een kwestie van minuten is.

Wie heeft dit gemaakt?

Dit programma is geschreven door Martijn van der Kooij. Software ontwikkelaar in Bodegraven en wonend in Stadskanaal. Hij heeft het gemaakt voor zijn vrouw zodat die gemakkelijk schema’s voor hun jongste zoon kan maken.

Meer informatie en download:

http://www.pecsforall.com/pictoselector/index_nl.html