Ik werk in mijn praktijk met het werkboek Ik Leer Anders (te bestellen via bol.com). Dit praktische werkboek is bij uitstek geschikt voor leerlingen van de basisschool met leerproblemen, dyslexie, ADHD of ADD en voor kinderen die hoogbegaafd zijn.

“Er zit meer in, dan er uit komt” . Dit wordt vaak gezegd over leerlingen die onvoldoende presteren op school. Zij hebben een leerachterstand of een vorm van dyslexie.

Als bijles niet of nauwelijks helpt, kan de leermethode Ik leer anders een oplossing bieden. Want een grote groep ondergewaardeerde leerlingen heeft juist een bijzondere gave: het zijn beelddenkers. Zij denken niet in woorden, maar in beelden. Daarom wordt het lesmateriaal in de klas niet begrepen en onthouden.

Het werkboek Ik leer anders vertaalt de lesstof naar deze visuele manier van denken. Zo kunnen deze leerlingen direct voldoendes halen. Op www.ikleeranders.nl staat de test: Ben jij een beelddenker?

Direct resultaat. Het werkboek Ik leer anders wordt doorgewerkt door een leerling begeleid door een ouder, coach of leerkracht. De leerling kan direct vertellen of deze leermethode werkt. Een voorbeeld: tijdens het oefenen kunnen leerlingen met een taalprobleem, woorden foutloos spellen. Van voor naar achter, maar ook van achter naar voor. Simpelweg omdat ze het woord als woordbeeld hebben opgeslagen.

Tafels worden direct onthouden na jarenlang tevergeefs oefenen. Leren klokkijken lukt binnen een paar uur. In het inkijkexemplaar staan verhalen uit de praktijk van ouders en kinderen. De teksten zijn ingekort. Complete teksten staan op www.ikleeranders.nl.

Inhoud werkboek Ik leer anders: Het werkboek kan worden voorgelezen en is voorzien van vele voorbeelden en foto’s. Theorie: een andere manier van denken en leren.

Test en karaktervergelijking: herkennen visuele leerlingen.

  • Informatie op juiste manier ordenen, opslaan en onthouden.
  • Taal: het alfabet, woordbeelden opslaan, woordpakketten groep 3 t/m 8.
  • Lezen: lege woorden visueel opslaan, leesletters oefenen, lezen met de leespijl.
  • Cijfers: cijferveld, tafels en het automatiseren van sommen.
  • Klokkijken: analoog.

Jay 10 jaar: Eindelijk iemand die mij begrijpt wat ik zie en denk.

Klik hier voor een inkijkexemplaar van het werkboek Ik leer Anders.