Er zijn verschillende soorten toetsen die allemaal een andere aanpak nodig hebben. Soms zijn er eenvoudige tips die kunnen helpen bij het halen van een hoger cijfer! Hieronder vind je stappenplannen voor het maken van een meerkeuzetoets, een open vragen toets en een openboek toets.

Stappenplan meerkeuzetoets

Meerkeuzetoetsen worden ook wel multiple-choice toetsen genoemd. Veel beelddenkers vinden de meerkeuzevragen lastig. De antwoorden lijken soms erg op elkaar, of het goede antwoord lijkt er niet bij te staan. Het grote voordeel bij meerkeuzetoetsen is dat je kan gokken, met een kans van 1 op 4 dat je het goed hebt! Bij slim kiezen … Stappenplan meerkeuzetoets Lees verder »

Stappenplan openboek toets

Openboek toetsen zijn toetsen waarbij je je boeken mag gebruiken. Vaak worden in deze toetsen moeilijke vragen gesteld. Je zal veel moeten zoeken in  het materiaal wat je mee mag brengen. Het allerbelangrijkste is dat je je spullen moet organiseren! Het kost wat tijd maar de informatie is dan beter en sneller te vinden. Meer kans … Stappenplan openboek toets Lees verder »

Stappenplan Toets met open vragen

Een toets met open vragen is vaak lastig voor een beelddenker in verband met woordvindingsproblemen. Kladpapier kan uitkomst bieden. Moeilijke termen of formules kun je hier aan het begin van de toets alvast opschrijven. Probeer zo netjes mogelijk te werken. Zorg dat je naam en klas boven het toetsformulier staan. Schrijf leesbaar en ga niet … Stappenplan Toets met open vragen Lees verder »

Een proefwerk, ook repetitie of toets genoemd, is een meestal schriftelijke toets waarmee wordt beoordeeld of een leerling de leerstof beheerst. Een toets die kleiner is dan een proefwerk en die minder zwaar meetelt voor het rapport, wordt wel een schriftelijke overhoring genoemd.
Bron:
Wikipedia

Meer over toetsen: