sad-child-shutterstockHeerlijk vakantie gehad deze week. Volgende week moeten ze weer naar school… voor onze jongste dochter (hb, beelddenker) van 6 geen fijn vooruitzicht…. “Ik ben echt niet slim hoor, mam”, vertrouwde ze me vorige week nog toe. “Ik snap het zo vaak niet in de klas….”

Terwijl ze zó vooruitkeek naar groep 3. Ze straalde als ze het erover had… Was er helemaal klaar voor!

Jongste maakte toen ze drie was al sommen die ze nu niet meer snapt. Eigenlijk snapt ze het op school vaker niet dan wel. Feitelijk begrijpt ze niet wat ze van haar willen. Als het eenmaal duidelijk is valt het kwartje en doet ze het. Foutloos. Maar voordat het kwartje valt….

Ze doet het graag op haar eigen manier, onze jongste. Zoekt haar eigen strategieën en oplossingen. Dat vinden wij een goede eigenschap. School niet. Dat begrijp ik wel, het is handig als iedereen alles volgens de regels doet. Maar ja, zo werkt dat nu eenmaal niet bij haar. Ze slaat dicht. Wil niet meer. Blokkeert volledig. En die strijd win je niet. Of wel, als het kind knakt…. Maar of je dat winnen kan noemen….?

Ik had me voorgenomen het tot aan de herfstvakantie aan te kijken. Ga toch maar snel een afspraak maken op school…. Hopen dat we een manier kunnen vinden waarop onze jongste weer wat zekerder van zichzelf wordt.

Ondertussen thuis met haar aan de slag zodat ze de stof visueel aangeboden krijgt en geen achterstand op gaat lopen….