Werkwijze en tarieven

Kennismakingsgesprek

Aanmelden kan per telefoon of email. Naar aanleiding hiervan plannen we een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek. Natuurlijk is je kind hierbij! In het gesprek kijken we samen waar de uitdagingen zich voordoen en wat het kind nodig heeft. Natuurlijk ook naar wat er wél goed gaat; omdat kinderen veiligheid en vertrouwen nodig hebben om tot leren te kunnen komen.

Voor het kennismakingsgesprek ontvang ik graag een email met bijzonderheden (wat er aan de hand is, waar je op hoopt, hoe je kind hierin staat).

Naar aanleiding van dit gesprek beslissen we of we iets voor elkaar kunnen betekenen. De mening van het kind is hierin érg belangrijk! Dit hoeft uiteraard niet direct beslist te worden, soms moeten dingen even landen.

Intake

Voor we daadwerkelijk aan de slag gaan is het belangrijk een uitgebreide screening te doen. Veel kinderen die in de praktijk komen zijn slim zat en doen hun uiterste best. Meer oefenen helpt niet. Hoe kan het dat een kind alles in huis heeft maar dat het dan toch niet lukt?

Tijdens de intake bekijk ik de talenten, mogelijkheden en uitdagingen. Hierbij kijk ik naar het totaalplaatje, dus onder andere naar de vroege ontwikkeling, primaire reflexen, oogfuncties, motoriek en dominantiepatroon.  Het is belangrijk uit te zoeken waar oorsprong ligt van de uitdagingen. Als het plaatje compleet is kunnen we werken aan de basis en daarvandaan weer opbouwen!

Omdat ieder kind uniek is werk ik niet met een vaste methodiek. Tijdens de training kan blijken dat het kind dingen aanvullend nodig heeft, of juist sneller verwerkt. Het kind geeft dat vaak heel duidelijk aan.

Sessies

Gemiddeld werk ik 6 sessies met een kind, soms wat meer, soms wat minder.  De sessies zijn naar keuze eens per week of eens per twee weken. Minder vaak afspreken kan ook, maar dan moet er thuis wel wat meer geoefend worden.

De samenwerking met ouders vind ik erg belangrijk. Als ouder ken je je kind het beste; ik vind het fijn als ouders bij de sessie blijven omdat een zo veilig mogelijke omgeving voor het kind te creëren. De feedback van kind en ouder zijn ook belangrijk; samen zie je meer dan alleen!

Een veilig gevoel staat voorop, dus tijdens het werken is er ook tijd voor gezelligheid, een koekje en een glas limonade. Daarom neem ik iedere sessie ruim de tijd; afhankelijk van wat je kind aan kan zijn we ongeveer anderhalf uur bezig.

Na een sessie krijg je een aantal oefeningen mee naar huis waar aan gewerkt kan worden (maximaal 15 minuten per dag, 3 of 4 keer in de week). Deze oefeningen zijn niet verplicht, maar zorgen er wel voor dat het hele proces sneller verloopt.

Tarieven

Kennismakingsgesprek 1,5 uur Gratis
Intake 2 uur € 95
Sessie Ongeveer 1,5 uur € 75