Spot: overhoorprogramma audivididici

Een superprogramma om woordjes te leren (en ook nog gratis) is audivididici. Dit overhoorprogramma lijkt op wrts maar combineert woord, afbeelding en geluid. Het programma is voor vrijwel alles geschikt, van aardrijkskunde tot Grieks!

Bestanden zijn makkelijk te maken en bewerken. Gebruik je al een ander overhoorprogramma? Geen probleem, alle bestanden zijn gewoon te openen.

Wat kan ik ermee?

Woordjes leren natuurlijk! Maar ook ontleding van zinnen is mogelijk door bijvoorbeeld delen van zinnen een andere kleur te geven. Of aardrijkskunde of geschiedenis. Afbeeldingen en geluiden zijn met een druk op de knop van het internet te downloaden. Uitspraak is direct op te nemen. Ook is er een lijst aanwezig waarin u snel een woord kunt opzoeken om te bewerken.

Talen

Audivididici is geschikt voor Westerse talen. Accenten en andere tekens zijn snel geplaatst. Via een handig menu zijn de gekste letters te selecteren. Voor de gevorderde gebruiker is dit menu ook via het toetsenbord eenvoudig aan te spreken.

Ook (oud-)Grieks wordt uitstekend ondersteund. In veel andere overhoorprogramma’s zijn tekens als spiriti en accenten in het Grieks erg lastig. Het menu verandert automatisch wanneer voor een andere taal wordt gekozen. Ook wordt bijvoorbeeld in het Grieks de eindsigma automatisch herkend.

Geef hieronder je reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *