Gastenboek

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

80 Reacties op “Gastenboek

 1. Over het beelddenken ben ik heel sceptisch. Zeker in het onderwijs wordt het niet/nauwelijks toegepast! Heb een LL in de klas (volgens ouders een beelddenker), heb verschillende werkbladen, trucs, armbandjes toegepast bij de LL zonder enige resultaat! Ook de begeleidster van de LL is SUPER arrogant en ZEER ZEER ZEER onvriendelijk. Ouders worden gebrainwashed (school/leerkracht doet alles fout en de begeleidster is heilig).

  • Hai Melissa, wat jammer is dat! Beelddenken betekent simpelweg dat je rechter hersenhelft dominant is. Het helpt meestal wel om dingen visueel aan te bieden en de leerstof aan te bieden in combinatie met beweging. Wellicht ligt er een andere uitdaging ten grondslag aan de uitdagingen van je leerling. Het is belangrijk naar het hele kind te kijken! Je mag me altijd een mailtje sturen zodat ik met je mee kan denken. Groet, Monique

 2. Een hele mooie site die ik zeker ga aanbevelen bij mijn collega’s.
  Indien u interesse heeft, bied ik u graag enkele zelfgemaakte platen voor visualisering rekentaal aan om op uw site te plaatsen.
  U kan ze onderandere terugvinden op mijn pinterestaccount.
  mvg
  Joke

 3. Wat een goede tips! En wat veel info! GEWELDIG! Met beelddenken is niets mis, maar het sluit alleen niet zo aan bij het normale lesgeven. Velen stranden op een laag niveau. De informatie is niet alleen geschikt voor kinderen. Ik denk al bijna 50 jaar in beelden en ga veel tips zeker uitproberen! ThanX.

 4. Hai, geweldig site. Heb twee jongens op middelbaar school mavo, alleen nu kom ik niet helemaal uit wat voor agenda het voor hen zal zijn, je hebt meerdere keuzes boven. Uiteraard is vooraf goed plannen wel belangrijk, help. Bedankt.

 5. Voor onze zoon op zoek naar tools om hem te helpen bij leren in de basisschool als beelddenker. Deze site is heel erg informatief, overzichtelijk en nuttig. Bedankt voor het delen van al deze info!!

 6. Zo blij dat ik op deze site terecht ben gekomen. Hier staat echt een hoop informatie en zoveel ideeën om toe te passen. Ik herken hier zoveel zaken van onze zoon in! Helaas is het wat ver om bij je langs te komen, maar ik hoop dat we aan de hand van deze site onze zoon weer wat ondersteuning kunnen geven.

 7. Wat een ontzettend leuke, informatieve site! Ik ben op deze site terecht gekomen omdat ik op zoek ben naar informatie. Onze dochter is een echte beelddenker en presteert erg onder haar niveau op school. Ontzettend fijn dat er zoveel informatie op staat! Dank je wel!

 8. Ik zocht informatie voor mijn zoontje, maar opeens zie ik dat alle informatie op mijzelf van toepassing is. Wat een herkenning. Ik heb via de langzame weg, mavo, havo, atheneum, mijn diploma’s gehaald en ben uiteindelijk op de kunstacademie terecht gekomen en productontwerper geworden. Ja, ik ben een echte beelddenker. Altijd gedacht dat ik te dom was, om het op dezelfde manier te doen als anderen. Terwijl ik veel antwoorden wel wist, maar ze niet gestructureerd uit kon leggen. Had ik dit alles vroeger maar geweten. Ik zal gelukkig mijn zoontje hiermee wel kunnen helpen. Over hem wordt ook, net als over mij vroeger, gezegd, het zit er wel in, hij is slim genoeg, maar het komt er niet uit.
  Ook zijn wij beiden overgevoelig voor licht, geluid, prikkende labeltjes en gevoelig voor ‘ontroering’ bij kunst, enthousiast en dromers. Ons handschrift is beroerd, maar we kunnen mooi tekenen. Ik heb moeite met simpele taken als saai op alfabetische volgorde leggen, opsommingen e.d. Terwijl men bij ‘moeilijke’ taken en probleemoplossingen men vaak verbaasd is over mij. (Soms leuk, maar vaak voelt het juist beledigend/denigrerend). Ik hoop voor mijn zoon op een bestemming in de kunst of wetenschap, waar creatieve eigenschappen en eigenzinnige oplossingen wel worden gewaardeerd. Ik las laatst een quote van Einstein ‘everybody is a genius, but if you judge a fish by it’s ability to climb a tree, it wil live it’s whole live believing that it is stupid’.

 9. Heb nog niet alles gelezen maar ga zéker rondneuzen voor mijn kindje van 3,5 jaar die nu reeds een 7-tal maanden in behandeling is: reflexintegratie. Al heb ik reeds een boek aangeschaft over deze primaire reflexen, zit ik nog vaak met m’n handen in ’t haar als er zich zeer moeilijke perioden/momenten voordoen. Vaak gebruikt men ook termen die mij niet zo bekend zijn en deze site is voor mij al meteen heel duidelijk.Zowel voor mij persoonlijk als voor mijn kind kan ik hier dingen uithalen en toepassen. Toch,merk ik dat ik bij momenten ook behoefte heb om erover te praten met ouders die me ‘sneller’ begrijpen en herkenning kunnen geven. Zijn er zulke forums?

 10. ik ben erg blij met al deze info.! dank je wel dat ik daar
  zomaar gebruik van kan maken. Ik wil mijn kleinzoon graag helpen en herken veel , dat helpt enorm om een en ander tot werkbare ideeen uit te werken!.
  met vriendelijke groeten,
  Cisca

 11. Beste Monique,
  Wat heb je een schitterende site. Ik werk ook als gecertificeerd coach met ‘Ik leer anders’ en ben er heel blij mee. Ik zoek ook altijd nog aanvullende dingen om aan te reiken en zal mensen zéker doorverwijzen naar jouw site!
  Mooi ook jouw link naar beelddenken. Ik zie deze combinatie ook vaak.
  Ik kom snel weer terug!
  Groetjes uit Apeldoorn,
  Suzanne

 12. En opeens zaten wij lachend de Franse woordjes te oefenen aan de hand van een grappig plaatje. Terwijl mijn dochter het huilen nader stond dan het lachen bij eerdere sessies van woordjes stampen.
  Wat aardig dat je al die informatie niet voor jezelf houdt maar zo openlijk aanreikt – zo kun je het eerst zelf eens proberen voor je weer ergens hulp gaat vragen omdat het allemaal niet zo lukt met school en leren.

 13. Opeens zitten we te lachen terwijl we de Franse woordjes aan het oefenen zijn met een gek plaatje er bij. Voorheen stond het huilen mijn dochter nader dan het lachen als we probeerden rijtjes te stampen.

 14. Geluidsoverlast door pieptoon dat alleen kinderen en dieren horen?

  Steeds meer mensen kopen een apparaat tegen katten (voor in de tuin, kattenverjager, geluid lijkt op dat van Mosquito) dat overigens niet werkt. Het apparaat zendt een hoge pieptoon uit met wel 140dB geluid (hoogfrequent geluid). Vooral kinderen/jongeren horen dit geluid heel goed en krijgen hierdoor gezondheidsklachten (oorsuizen, hoofdpijn, oorpijn en misselijkheid). Wij zoeken mensen die hier (helaas) ervaringen in op hebben gedaan. De pieptoon is veelal niet hoorbaar voor volwassenen. 2e kamer vragen: paulusjansen.sp.nl/weblog/2014/02/12/mosquito-ii/ Diverse KNO artsen bevestigen dat dit geluid schadelijk is.

  Meldingen van dieren: Sommige dieren zitten voor het toestel, wellicht dat hun gehoor al kapot is gemaakt. Andere dieren worden weer wild als een paard. Het geluid is dan ook MISHANDELING!

  Meer informatie? http://www.pieptonen.nl

 15. Hè, kom ik toevallig op jullie site terecht en plots lijken de puzzelstukjes op hun plaats te vallen, nieuwe moed om met mijn zoon ertegenaan te gaan. Nu al bedankt

 16. Hoi Monique, We hebben elkaar wel eens gesproken op een ‘Ik leer anders’ bijeenkomst en op internet. Ben toch nog eens even op de site gaan kijken en wat veel informatie deel je hier. Het wordt steeds mooier. Heel verhelderd voor kinderen en ouders. Heel compleet. Mooie site. Tot ziens

 17. via via op de site terecht gekomen, en een wereld gaat voor me open…wat een herkenning! het woord beelddenken is ooit eens gevallen, maar niets mee gedaan, maar nu ik alles zo zie en lees weet ik genoeg. Deze site en informatie meteen doorgestuurd naar school. toevallig staat er voor volgende week een gesprek gepland over de voortgang van onze zoon, ik weet nu waar ik mee aan kan komen.
  Heel erg bedankt….!
  #beelddenken

 18. Na ruim 60 jaar een site waar ik me helemaal thuis voel. M’n leven lang een beelddenker geweest zo blijkt, alleen vroeger was het inderdaad…het zit er wel in, maar … Heb me gelukkig heel prettig door m’n werkzame leven kunnen begeven, veel creatief werk. Nu nog steeds beeldend bezig als fotograaf, denk en werk nog immer in beelden, letterlijk en figuurlijk. Veel succes met jullie site, heel leuk om allerlei tips en trucs te lezen.

 19. Wat een geweldige site! Ik kan hier zoveel informatie en tips vinden! Ik blijf er steeds weer naar toe gaan en heb tijd tekort om alles te lezen! Dank je wel dat je dit allemaal toegankelijk maakt voor iedereen!
  Groet, Marjolein

 20. Wauw wat een super site! Wat een herkenning!! Onze zoon heeft zeer veel gehad aan ikleeranders! Deze site maakt ook voor school inzichtelijk wat beelddenken is…en bijvoorbeeld waarom onze kanjer laks liijkt te reageren terwijl hij juist zo leergierig is en de lat hoog heeft liggen! Bedankt! Ik kan ook voor mijzelf en mijn andere kinderen hier uren,dagen,weken, jaren mee vorruit! :-)

 21. Beste Monique, wat een geweldige site!! Ik word er helemaal enthousiast van. Onze jongste gaat zeer moeizaam op school en is waarschijnlijk dus een beelddenker. Wat een boel nuttige tips en informatie op 1 plek. Geweldig! Dank je wel.

 22. Hoi Monique. Ben pas zelf begonnen met de ik leer anders training te geven en vind het geweldig. Heb nog veel te leren en ben super blij jou site gevonden te hebben. Zoveel informatie geweldig. Een hele duidelijke en overzichtelijke site die mij zeker weten vaak van pas kan komen. Groetjes Meta

 23. Ik vind het een super overzichtelijke site! Ik heb er erg veel aan voor mijn kids van 8 en 14, en wij als ouders herkennen ook veel in onszelf…. Vooral die superfocus in dinosaurussen (vroeger) of wekenlang een spreekbeurt voorbereiden over 1 onderwerp.

 24. Beste Monique. Ik kwam per toeval op je site terecht en deze verdient een compliment hoor! Helder van opzet, prima lay-out! Naast het werken in het onderwijs heb ik zelf ook een site waar je o.a. trampolines kunt kopen, dus vind je het belangrijk dat je site er leuk en toegankelijk uitziet. Veel succes! Groetjes, Agnes van de Burg

 25. Wat leuk joh ook een gastenboek hier…nou vind het een vooruitgang en daarbij komt dat mensen je nu heel duidelijk kunnen maken hoe blij ze van jou werk worden!

 26. Ik kom steeds even terug om te lezen en te herlezen. ’t Is een hele brede site, met veel info, voor iedereen wel iets! Of je nu grote of kleine kinderen hebt. Of geen kinderen en om andere redenen interesse in beelddenken. Handig ook het stukje “pas gepost” Hoef je niet steeds de hele site door!

  • Klopt, alhoewel ik vaak heel veel post als ik op gang ben :-) Kom je gauw deze kant op met Jesse? Gaan we aan de slag! Of ik leer het jou, zou ook nog kunnen!

 27. Wat heb je een prachtige en duidelijke site! Gebruiksvriendelijk, ook voor beelddenkers.
  Ik ben zelf net gecertificeerd coach: ik leer anders en verwijs nu al veel mensen door voor meer informatie naar je website. Dank je wel hiervoor en al je leuke en informatieve berichten op facebook.
  groetjes Jolijn G.

Geef hieronder je reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *