Leermethode “Ik leer anders”

De training ‘Ik leer anders’ vertaalt de lesstof naar jouw manier van denken en biedt direct resultaat. Geen eindeloos traject zonder resultaat. Als we overschakelen naar het visuele informatiesysteem wordt de lesstof wel direct onthouden.

Het kind voelt zich weer begrepen, hierdoor worden veel problemen op school en met gedrag opgelost.

7 Reacties op “Leermethode “Ik leer anders”

 1. Ik lees dat de zoon van Nathalie, die 7 jaar is, binnen 15 minuten het alfabet kende. Nu hoor ik vaker dat kinderen het alfabet leren bij de methode “ik leer anders”. Mijn vraag is waarom zou een kind van 7 het alfabet moeten kennen? Op de meeste scholen gebruik je in groep 5 pas het alfabet om het woordenboek te leren gebruiken. Juist in groep 1 t/m 4 doe je niets met het alfabet omdat dit zeer verwarrend is voor kinderen. Bij het alfabet wordt de A namelijk uitgesproken als een aa terwijl het een a is. De uitspraak van alle letters van het alfabet komt niet overeen met de wijze waarop kinderen in groep 3 leren lezen. Het waarom van het leren van het alfabet (in groep 1 t/m 4) heeft niemand me nog duidelijk kunnen maken. Volgens mij kun je toch beter de 34 klanken aan gaan leren?

  • Ik zou er zelf voor kiezen deze methode toe te passen als het lateralisatie-proces is afgelopen, zo rond de 8 1/2 jaar. Je zou al wel aan de slag kunnen met primaire reflexen en als het nodig is met oogoefeningen.

 2. Dat onze dochter op een andere manier informatie verwerkt, was ons al wel duidelijk…….. maar wat we er mee aan moesten…..
  Ik denk dat ik hier het antwoord heb gevonden.
  Mijn vraag:
  Is deze methode geschikt om meteen vanaf de start in groep 3 thuis erbij te gaan gebruiken?

 3. Onze zoon, 7 jaar, is net 2 weken bezig de methode “ik leer anders” en er gaat een wereld voor hem en ons open. Binnen 15 minuten kende hij het alfabet en het honderdveld zit al voor de helft in zijn rekenkast. Wij zijn blij verrast met de resultaten en hebben weer een kind dat blij naar school gaat. Hij is erg trots op zijn “nieuwe” trucjes. De tafel van 8 somt hij moeiteloos op. Echt heel bijzonder om een beelddenker als kind te hebben en erachter te komen dat ik er zelf ook 1 ben.

Geef hieronder je reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *