De 1Blik Agenda

1blik_4.pngPlannen is een groot probleem voor leerlingen. Ze kijken vaak op het laatste moment in hun agenda, waardoor het huiswerk te laat gemaakt en geleerd wordt. Leerlingen hebben geen overzicht meer en weten niet meer wat er van ze gevraagd en verwacht wordt. Dit leidt tot stress en onvoldoendes.

Vanuit de praktijk is er een eenvoudige planmethode ontwikkeld. Hieruit is een nieuwe schoolagenda ontstaan. Deze schoolagenda heet de 1blik agenda.

1blik_1.pngIn deze 1blik schoolagenda leer je zelfstandig je huiswerk te plannen en te structureren. Om te starten met de planmethode binnen de 1blik schoolagenda wordt een goede introductie en begeleiding aanbevolen.

Momenteel wordt de 1blik schoolagenda op alle niveaus ingezet. Vanaf groep 8, voorgezet- middelbaar onderwijs, hoger onderwijs, tot aan de universiteit.

Voordelen

 • je leert je huiswerk plannen en niet op het laatste moment maken of leren
 • je hebt overzicht en weet wat je die dag moet maken of leren
 • je hoeft elke dag maar één klein onderdeel te maken
 • wanneer je ziek bent mis je maar één onderdeel van je maak of leerwerk
 • in 1blik zie je of iets af is of nog niet. Als je goed gepland hebt, ben je klaar en hou je tijd over voor leuke dingen.

www.1blik.nl

Reacties:

 1. Mag ik jullie vragen om kennis te maken met onze hippe, stoere Plan-Agenda. Hij is eigentijds vormgegeven en in dyslexie-lettertype gedrukt.
  Onze agenda is jaargangvrij en men kan dus starten wanneer men wil.
  Er is ook een verkorte versie voor 12 weken, ideaal voor groep 8 om goed voorbereid naar het VO te gaan en voor studie-begeleiding wordt hij ook vaak ingezet.

  Plannen kun je leren en wij maken met kleine oplossingen een groot veschil. Onze agenda mag in dit rijtje planners eigenlijk niet ontbreken zodat men keuzemogelijkheden heeft.

Geef hieronder je reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *