Hoe gebruik je je agenda?

het_leven_van_een_loser_schoolagenda_20132014_isbn_9789026134425_1_1354748915Zorg dat je minimaal 2 weken van tevoren je lesrooster (dus de afkortingen van al je vakken) invult, zodat je in de les niet meer naar het juiste vak of uur hoeft te zoeken. Gebruik afkortingen voor je vakken zoals bijvoorbeeld Fr voor Frans.

Schrijf op school je huiswerk bij de datum en het lesuur waarop je het gemaakt of geleerd moet hebben.

Voor je begint aan je huiswerk:

Huiswerk plannen is niet zo makkelijk. Als je het lastig vindt kan je vast hulp krijgen van een ouder of begeleider. Na een paar weken oefenen kan je het zelf!

Als je thuiskomt ga je eerst plannen. Kijk altijd minimaal een week vooruit. Het is handig om toetsen en schriftelijke overhoringen te markeren met een kleur. Verdeel die lesstof in porties. Denk ook aan voorbereidingen van spreekbeurten en werkstukken.

Wat doe je per dag?

Doe in ieder geval alles wat voor de volgende dag in je agenda staat. Op maandag doe je dus alles wat bij dinsdag in je agenda staat.

Tijd over? Kijk naar welke toetsen of schriftelijke overhoringen je hebt staan. Hoe vaker je leert, hoe beter het blijft hangen. Vier keer een kwartier leren levert raar genoeg meer op dan 1 keer een uur.

Voor een toets kun je het beste een week van te voren beginnnen. De dag van tevoren herhaal je alle stof. Je kunt de stof het beste opdelen in kleinere beetjes en iedere dag wat doen. De dagen voor de toets moet je vooral besteden aan herhaling. Je hersens hebben herhaling nodig om de stof goed te kennen

Voor een SO kun je het beste 3 dagen voor de toets beginnen, de dag voor de SO herhaal je alle leerstof.

Als je het huiswerk af hebt, kun je het afstrepen in je agenda

Deze agenda’s bieden extra hulp bij het plannen:

[posts-by-tag tags=”agenda” number=”99″ excerpt=”true” excerpt_filter=”false” thumbnail=”true” order=”asc”]

Geef hieronder je reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *